Rijkgevulde wortelsoep

Rijkgevulde wortelsoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Als de dagen korter en kouder worden, is er niets zo fijn als een kom warme soep. Deze rijkgevulde wortelsoep is mijn nieuwe favoriet en ik kan niet wachten om dit recept met jullie te delen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en rasp de wortels.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  3. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
  4. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui totdat deze glazig is.
  5. Voeg de geraspte wortels toe en bak ze zachtjes mee, af en toe roerend, tot ze zacht beginnen te worden.
  6. Als de wortels zacht zijn, doe je de rode linzen en knoflook erbij. Blijf regelmatig roeren.
  7. Als de wortels wat zijn verkleurd, voeg je de specerijen en zout toe. Giet het hete water in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt. Laat de soep met de deksel op de pan vijf minuten zachtjes doorkoken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  9. Serveer de soep in kommen met een partje citroen erbij. Eet smakelijk!

Tip: de overgebleven soep kun je luchtdicht in de koelkast bewaren voor ongeveer 4-5 dagen. Invriezen kan ook, ideaal voor als je een drukke week tegemoet gaat!

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...