Asperge-hazelnootsalade

Asperge-hazelnootsalade

Bereidingstijd: 20 minuten

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Deze knapperige groene juweeltjes zijn een feestje op je bord. Dit is een recept voor een frisse salade met asperges, appel en hazelnoten. Een perfecte combinatie van zoet en knapperig. De bijbehorende vinaigrettedressing is niet alleen heerlijk bij deze salade, maar past ook goed bij andere salades. Ideaal om altijd in je koelkast te hebben!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middellaag vuur door ze voorzichtig in de pan te schudden totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten in een potje te doen en schud het tot het goed gemengd is.
  3. Snijd het houtachtige onderste deel van de asperges af en bak ze in een verhitte pan met 1 theelepel olijfolie en een snufje zout. Ze hoeven maar een paar minuten gebakken te worden en haal ze dan direct uit de pan.
  4. Meng de sla met de appel, asperges en hazelnoten. Besprenkel met de dressing en serveer.


Opmerkingen:

Houd de hazelnoten goed in de gaten tijdens het roosteren, ze kunnen snel verbranden.

Het is het beste om de asperges te koken vlak voordat je ze serveert. Als je ze eerder kookt, doe ze dan direct in ijswater zodat ze groen en knapperig blijven.

Maak een dubbele portie van de dressing en bewaar deze in de koelkast voor de volgende salade.

Als het geen aspergeseizoen is, kun je in plaats daarvan sperziebonen of broccolini gebruiken, dat is ook erg lekker.

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...