Martkaandeel van toonaangevende e-retailers wereldwijd

E-retailerMarktaandeel (%)
Rest van het web37
Alibaba24
Amazon13
JD.com10
Pinduoduo7
Apple2
eBay2
Shopee1
Suning.com1
Rakuten1
Walmart1

Wereldwijde e-commerce marktaandelen

De e-commerce sector heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt en enkele spelers domineren de markt wereldwijd. Volgens recente gegevens van Activate Consulting, neemt Alibaba de leiding met een indrukwekkend marktaandeel van 24%. Dit weerspiegelt niet alleen de omvang van Alibaba's operaties, maar ook de dynamische aard van de wereldwijde e-commercemarkt.

Alibaba

Alibaba, met een marktaandeel van 24%, staat onbetwist aan de top. Deze gigantische marktplaats heeft een enorme invloed in de e-commerce wereld, vooral in Azië. Hun succes is een combinatie van een uitgebreid aanbod en een sterke focus op klanttevredenheid.

JD.com en Pinduoduo

Naast Alibaba zijn er andere belangrijke spelers zoals JD.com en Pinduoduo, met respectievelijk 10% en 7% van de markt. JD.com is bekend om zijn efficiënte logistieke netwerk en Pinduoduo om zijn innovatieve sociale winkelervaring. Beide dragen bij aan de diversiteit en concurrentiekracht van de e-commercemarkt.

Opkomende spelers in de e-commerce

  • Shopee, Suning.com, Rakuten, Walmart: elk met 1% marktaandeel
  • Amazon en Apple: respectievelijk 13% en 2%
  • eBay: ook met een aandeel van 2%

Deze bedrijven laten zien dat er ruimte is voor gespecialiseerde niches en verschillende bedrijfsmodellen in deze snel veranderende sector.

De rest van de webwinkels

Opvallend is het aandeel van 37% dat in handen is van de 'rest van het web'. Dit segment omvat talloze kleinere e-retailers die gezamenlijk een substantieel deel van de markt vormen. Hun diversiteit en unieke aanbiedingen maken hen een essentieel onderdeel van de e-commerce wereld.

Alibaba blijft de onbetwiste leider in de e-commerce markt. Echter, de concurrentie is sterk, met spelers als JD.com en Pinduoduo die een aanzienlijk deel van de markt in handen hebben. De diversiteit van e-commerce platforms, inclusief een groot segment van kleinere spelers, benadrukt de dynamische en competitieve aard van deze sector.