Percentage tabletbezitters in Nederland

JaarPercentage tabletbezitters (%)
201870
201971
202070
202168
202265

Ontwikkeling van tabletbezit in Nederland

In de afgelopen jaren heeft de trend van tabletbezit in Nederland een interessante wending genomen. Volgens een onderzoek van Screenforce, een toonaangevende organisatie op het gebied van mediastudies, is het percentage Nederlanders dat een tablet bezit, geleidelijk veranderd.

De afnemende trend in tabletbezit

In 2018 was het percentage Nederlanders dat een tablet bezat 70%. Dit cijfer weerspiegelt de populariteit van tablets in een tijdperk waarin digitale technologie steeds meer een integraal onderdeel van ons dagelijks leven werd. Echter, in 2019 zagen we een kleine stijging tot 71%, wat duidt op een voortdurende, maar langzamere groei in de adoptie van tablets.

Echter, vanaf 2020 begon een interessante verschuiving. Het bezit van tablets daalde licht naar 70%, wat kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder marktverzadiging en de opkomst van andere technologieën. In 2021 zette deze daling zich voort tot 68%, wat aangeeft dat de interesse in tablets afnam, wellicht door de opkomst van grotere smartphones en verbeterde laptops.

In 2022 bereikte het tabletbezit een significant lager punt van 65%. Deze afname kan worden gezien als een verschuiving in consumentenvoorkeuren, waarbij de focus meer ligt op veelzijdigheid en prestaties die door andere apparaten worden geboden.

Reflectie op de toekomst van mobiele apparaten

Deze cijfers roepen vragen op over de toekomst van de tablet in de Nederlandse markt. Zullen tablets een nicheproduct worden, of zullen ze zich aanpassen en evolueren om te voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten? Het is duidelijk dat aanbieders van technologie en elektronica, zoals die te vinden zijn op 1folders.nl, moeten anticiperen op deze trends om relevant te blijven in een snel veranderende markt.