Romige kippensoep

Romige kippensoep

Bereidingstijd: 1 uur

Deze romige kippensoep is echte comfort food. Het vleugje paprika en chili poeder geeft het net dat beetje extra pit. Perfect voor op een koude winterdag. Extra lekker met vers knoflookbrood!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in kleine, gelijke stukken.
  2. Voeg olie toe aan een pan op middelhoog vuur en voeg de groenten toe.
  3. Wanneer de uien zacht beginnen te worden, voeg dan de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg de helft van de kippenbouillon toe en roer goed door, zorg dat er geen klontjes meer zijn.
  5. Voeg de kruiden en de kip toe, samen met de rest van de bouillon en melk.
  6. Zet het vuur lager en laat de soep sudderen tot het de gewenste dikte heeft en de aardappelen zacht zijn. Als de soep te dik is, voeg dan meer bouillon of melk toe.
  7. Serveer met croutons of knoflookbrood.

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...