Maaltijdboxen voor afwisseling en inspiratie!

Je kunt natuurlijk zelf je boodschappen in de winkel doen. Dat is soms best wel lastig.  Vaak heb je een soort maaltijdpatroon van vaste maaltijden. Toch denk je steeds: Wat zal ik vandaag weer eens kopen en klaarmaken? 

Je kunt nu ook gebruik maken van maaltijdboxen. De bekendste zijn de maaltijdbox van Hello Fresh, de Allerhande Box van Albert Heijn en de Streekbox.  Het grote voordeel van de maaltijdboxen is de afwisseling in maaltijden,  de versheid van de producten en het gemak van thuisbezorgen van alle ingrediënten.

Hoe werkt het? Online bestel je de box. Je kunt de een dag en het tijdstip van afleveren aangeven.  Meestal moet je een box 4-7 dagen van tevoren bestellen. Op het moment van afleveren wordt de box met de ingrediënten en de recepten op het afgesproken tijdstip thuisbezorgd.  

De recepten zijn heel duidelijk. Een plaatje met het gerecht. De ingrediënten en de 4-5 stappen om de maaltijd in ca. 20-30 minuten te bereiden.

Je kunt het vergelijken met Ikea, waarbij je de onderdelen en de beschrijving krijgt. Vervolgens zet je de kast zelf in elkaar. Bij een maaltijdbox krijg je de ingrediënten en de recepten. Dit voeg je samen tot een smakelijke en gezonde maaltijd.

Folder-Online heeft de boxen op een rijtje gezet en geprobeerd. De uitkomst is als volgt:

De kosten:

 

1 persoon

2 personen

3 personen

4 personen

 

 Bezorg-kosten

Hello Fresh

(Originalbox)

3 maaltijden

Per persoon

 

€ 34,--

 

(€ 11,33)

(€ 11,33)

 

€ 39,--

 

(€ 13,--)

(€ 6,50)

(€ 49,--)

 

(€ 16,33)

(€ 5,44)

(€ 59,--)

 

(€ 19,67)

(€ 4,92)

Gratis

 

Allerhande Box

 

3 maaltijden

Per persoon

 

 

€ 35,--

 

(€ 11,67)

(€ 5,83)

 

(€ 49,--)

 

(€ 16,33)

(€ 4,08)

Gratis

 

De Streekbox

(Gezinsbox)

3 maaltijden

Per persoon

 

 

€ 39,--

 

(€ 13,--)

(€ 6,50)

 

(€ 49,--)

 

(€ 16,33)

(€ 4,08)

Gratis

 

 

De verschillen

Hello Fresh is vooral een marketingdriven organisatie. De bedoeling is om zoveel mogelijk klanten de box te laten proberen en deze klanten te beklijven zodat ze elke week de box automatisch afnemen. Er is keuze uit een originalbox, een veggiebox, een familybox, een fruitbox of een ontbijtbox.

De maaltijden zijn van prima kwaliteit en zijn op een leuke, authentieke manier verpakt. De herkomst van de artikelen is niet altijd duidelijk. Sommige maaltijden zijn wat minder succesvol. De maaltijden zijn aan de prijzige kant. Het voordeel is wel dat je als alleenstaande een box kunt bestellen. Deze is dan wel erg aan de prijzige kant.

Uit onze test bleek dat Hello Fresh een mooie score heeft van 7½   

Meer informatie of proberen? Bestel via deze link de Hello Fresh Box >> 


De Allerhande Box is een box met ingrediënten zoals je die ook in de winkel tegenkomt. Vertrouwd en van uitstekende kwaliteit. De herkomst is duidelijk aangegeven en vaak gaat het om de biologische varianten. Het grote voordeel van de Allerhande Box is dat je ook andere producten van Albert Heijn, Etos of Gall&Gall kunt bijbestellen. Samen met de box worden deze producten gratis thuisbezorgd. Dit geldt ook voor alle bonusaanbiedingen!

Je kunt zelf de dag en het tijdstip van afleveren aangeven. De maaltijdbox wordt gratis thuisbezorgd. Het afrekenen doe je via de pin bij de bezorger.

De beschrijving van de recepten en de ingrediënten is helemaal top. Het zijn gevarieerde, zeer smakelijke maaltijden. Het is de kwaliteit zoals je dan van Albert Heijn mag verwachten. Soms zijn er praktische problemen dat het niet helemaal duidelijk is voor hoeveel personen de standaardverpakking is.  Het is ook heel gemakkelijk om een maaltijd nogmaals te bereiden. De ingrediënten koop je gewoon weer bij Albert Heijn. Ook kun je een maaltijd upgraden naar meer personen door bepaalde ingrediënten nog extra toe te voegen.

Uit onze test bleek dat de Allerhande Box een superscore heeft van 9½  

Meer informatie of proberen? Bestel via deze link de Allerhande Box >>

 

De Streekbox is een box met biologische producten die rechtstreeks van de boer komen. Het is een soort ‘Marqt’ maar de producten zijn dan gecombineerd in een box.

Je kunt zelf de dag en tijdstip van afleveren aangeven. De maaltijdbox wordt gratis thuisbezorgd. Het afrekenen doe je vooraf via iDeal. De box wordt bezorgd naar keuze ma, do of vr tussen 16.30 en 21.30 .

Een superpakket. Verrassende menu’s, bijzonder smakelijk en ruime porties. Topkwaliteit! In eerste instantie oogt het pakket wat primitief. Het is een open doos en je vraagt je af of het wel compleet is. De menukaart is niet zo glossy als bij de andere boxen. Een nadeel is de beschrijving. De (overigens heerlijke) zuurkool van familie Kramer uit Zuid-Scharwoude zit in een plastic zak zonder beschrijving of houdbaarheidsdatum. Op de bijgeleverde grillworst was dit wel aangegeven, maar deze was maar kort houdbaar. Dit zijn toch wel minpuntjes

Uit onze test bleek dat de Streekbox een uitstekende score heeft van 9-

Meer informatie of proberen? Bestel via deze link de Streekbox >>

HelloFresh krijgt zesje, Allerhande Box bijna een acht

Bron: Adformatie

De Consumentenbond testte een aantal maaltijdboxen, de versie van Albert Heijn scoort het hoogst.

Uit een enquête over maaltijdboxen onder 7000 Nederlandse consumenten blijkt dat Albert Heijn het beste scoort, rapportcijfer: 7,6. Het onderzoek leidt tot de volgende ranking:

Top 7
Allerhande Box (7,6)
Marley Spoon (7,3)
Beebox (6,9)
Mathijs Maaltijdbox (6,9)
Streekbox (6,5)
HelloFresh (6,0)
De Krat (geen cijfer)

Abonnement
Pluspunten die consumenten noemen met betrekking tot de maaltijdbox van Albert Heijn zijn de prijs en het niet vastzitten aan een abonnement. Ook flexibiliteit wordt als voordeel genoemd.

Klant centraal
Dat HelloFresh zo laag staat in de ranglijst, ligt volgens het onderzoek aan de abonnementenstructuur en de relatief hoge prijs. HelloFresh kwam eerder al negatief in het nieuws vanwege de hard-sales-mentaliteit van de distributeur van maaltijdboxen. Bovendien laat de kwaliteit van het klantencontact te wensen over.

Opzeggen
Onder druk van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) moest HelloFresh onlangs overigens de kleine lettertjes in het contract aanpassen. Een abonnement op een maaltijdbox van HelloFresh moeten voortaan binnen twee weken kunnen worden opgezegd.

Bron: Consumentenbond via Levensmiddelenkrant